Loading...
Coaching2019-05-23T12:37:54+00:00

COACHINGSTRAJECT

Er zijn een aantal groepen waar ik mij met name in mijn coaching op richt: jongeren, chronisch zieken en zorgverleners. Ik ben vele jaren werkzaam geweest als gespecialiseerd verpleegkundige en de laatste 10 jaar ook als coach. Mijn vele jaren werk- en levenservaring en de opgedane kennis in mijn opleidingen, neem ik mee in mijn coachingstrajecten.

Gebruikte technieken

Ik maak in mijn coaching gebruik van verschillende technieken, ik bekijk per persoon welke techniek het beste past bij wat er nu speelt en bij de wijze van communiceren.

Coachingstraject

De basis in mijn coachingtrajecten is vertrouwen en veiligheid, naast goed kunnen luisteren vind ik het belangrijk om met oprechte interesse en soms ook humor een vertrouwde basis te bieden.

Positief denken

Positief denken valt te leren. In de coaching zullen wij ook vaak genoeg lachen. Humor vind ik belangrijk, het zorgt voor relativering en zet problemen in een ander perspectief. Het maakt alles even lichter.

JONGEREN

Jezelf beter leren kennen en begrijpen kan enorm bevrijdend zijn. Wil je meer energie, plezier en zelfvertrouwen in je leven? Dan ben je bij bureau Bukman aan het goede adres. Samen kijken we hoe je bewuster kan leven en met meer voldoening kan werken. Ik laat je zien hoe je zelf het verschil kunt maken door te handelen vanuit jouw kracht zodat er meer ruimte is en vrijheid ontstaat om jouw talenten te ontwikkelen en uit te bouwen.

LEES VERDER

CHRONISCH ZIEKEN

Wanneer je hoort dat je chronisch ziek bent, staat de wereld compleet op z’n kop. Het vraagt veel van je.Het betekent niet alleen dat je jouw leven moet aanpassen. De ideeën, die je over jezelf en je toekomst had, veranderen. En misschien ben je de regie even helemaal kwijt. Leven met een chronische ziekte vraagt vaak om goede begeleiding, om goed om te gaan met de klachten.Tevens is aandacht geven aan meer dan alleen de ziekte van groot belang, zodat je ervaart dat je meer bent dan een zieke.

LEES VERDER

WERKNEMERS

Coaching is voor iedere werknemer die problemen ondervindt op de werkvloer. Dit kan zijn bij de uitvoering van het werk, werkdruk, het contact met de collega’s of andere problemen die invloed hebben op het werk. Wat geeft jou energie? Waar krijg je stress van? Hoe kun je effectiever communiceren? Waar valt de samenwerking te verbeteren? Hoe kun je omgaan met veranderingen of verlies? Hoe bereik je een gezondere leefstijl? Ook privézaken kunnen worden meegenomen in het coaching traject. Bureau Bukman levert maatwerk en past het plan aan op de vraag van de cliënt.

LEES VERDER

ROUW EN VERLIES

Iedereen krijgt te maken met verlies. Dit kan een grote impact hebben. Bij rouwen denken mensen vaak aan het verwerken van het verlies van een dierbaar persoon. Maar verliesverwerking komt vaker voor; bijvoorbeeld bij het verliezen van een baan, bij een scheiding, bij ziekte. Bureau Bukman heeft ruime ervaring in het omgaan en coachen van mensen met rouw- en verlieservaringen. Ik help je om je leven met dat verlies opnieuw vorm te geven. Op een manier die bij jou past en in een tempo dat goed voelt voor jou, zodat je weer verder kunt.

LEES VERDER

BELANGRIJKE KERNWAARDEN

Eerlijkheid

Ik ben eerlijk in mijn coaching en benoem ook zaken die mogelijk lastig voor je zijn. Ik neem jou en mijzelf als coach heel serieus. Als ik het gevoel heb dat ik niet de juiste coach voor jou ben, zal ik dit altijd benoemen. De klik tussen ons is heel belangrijk, als die er niet is ga ik samen met jou op zoek naar een andere coach of vorm van ondersteuning. De duur van een coachingstraject is wisselend, dit hangt samen met de gestelde doelen. Gemiddeld bestaat een traject uit 6 tot 8 coachingsgesprekken. Dit kan langer of korter zijn. Als coach heb ik regelmatig contact met collega’s, het is heel fijn om met elkaar uit te wisselen en elkaar te adviseren. Hierdoor word ik gevoed en als ik twijfel over een bepaalde aanpak, kan ik feedback vragen. Vanzelfsprekend ga ik hier integer mee om en bescherm ik jouw privacy.

Begrijpen

Ik bied vooral ruimte om te ventileren. Ik hou een spiegel voor waardoor je gaat zien wat nu niet meer werkt. Als daar reden voor is, kijken we samen terug naar je verleden, dit kan verhelderend zijn. We gebruiken het als opstap om te begrijpen waarom je dingen doet zoals je ze nu doet. Om ze vervolgens anders te gaan doen, zodat je daadwerkelijk zaken verandert en bekijkt wat op dit moment wel werkt voor jou.

Belemmerende gedachten

We kijken hoe jouw houding is, laat je je (te vaak) leiden door belemmerende gedachtes? Je kunt omstandigheden niet veranderen, maar je kunt de wijze hoe je met tegenslagen omgaat wel veranderen. Blijf je hangen in belemmerende gedachten, maak je deze groter en groter? Ik heb verschillende methodes om deze gedachten om te buigen. Samen gaan wij hiermee aan de slag.

Het eerste gesprek is vrijblijvend

Neem contact met mij op middels het contactformulier en dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug

CONTACT

TRAININGEN VOOR ZORGVERLENERS EN STUDENTEN

Het ontwikkelen van trainingen

Ik heb veel trainingen gegeven op hogescholen rondom sociale vaardigheden. In mijn vroegere werk als verpleegkundige en nu in mijn huidige werk als coach, zie ik hoe belangrijk de wijze van communiceren is. Ben je in staat je communicatie aan te passen aan de situatie en de persoon?

Ik heb trainingen doorontwikkeld over palliatieve zorg, communicatie en sociale vaardigheden, rouw- en verliesbegeleiding. Ik maak en geef trainingen op maat, dit doe ik door uitvoerig te onderzoeken wat de trainingswensen zijn en welke tools ik kan aanreiken.

De trainingsdagen bieden een afwisseling van:
  • Groepsgesprekken, ervaringen en casussen delen.
  • Kennisoverdracht van het theoretische kader van waaruit gewerkt wordt.
  • Demonstratie en uitleg van werkvormen.
  • Oefenen in groepsverband.